13.06 La ora 11,31, pompierii au fost anunțați că a izbucnit un incendiu, pe fondul forestier aflat pe raza localității Lacu Sărat (Pădurea Stejaru), între DN2B si Stațiunea Lacu Sărat. In acest moment se intervine cu 4 autospeciale cu apă și spumă, plus o șenilată echipată pentru stingerea incendiilor. Arde vegetația de la nivelul solului pe o suprafață de cca 3 ha. Vom reveni.
13,47 Situația se complică! Purtătorul de cuvânt al ISU ”Dunărea” Brăila, col. Ștefan Stoian, ne informează că intervenția pompierilor este mult îngreunată, din cauza accesului limitat. Incendiul este departe de a fi localizat, deși, în sprijinul pompierilor brăileni au venit și militarii de la ISU Galați, cu o autospecială de stingere.
14.00 În acest moment, pompierii intervin cu șase autospeciale și o șenilată echipată pentru stingerea incendiilor. Vegetația foarte uscată favorizează extinderea pârjolului, iar militarii fac eforturi disperate pentru a limita dezastrul.
14,24 Circulația tramvaielor spre/dinspre Stațiunea Lacu Sărat este întreruptă. Pe DN 2B, Centura Brăilei și localitatea Lacu Sărat traficul este restricționat și mai multe echipaje ale IPJ Brăila deviază circulația autovehiculelor.
14.30 Pompierii se luptă cu focul de la nivelul solului, prin acțiuni pedestre. Accesul autospecialelor este aproape imposibil, din cauza vegetației înalte și a distanței mici dintre copaci. Sunt mai multe focare, pe o suprafață foarte întinsă de teren împădurit. Au fost chemați la intervenții inclusiv militarii care erau liberi, pentru schimb de efective de intervenție. Pompierii încearcă să folosească DN 2B drept barieră în calea focului, pentru a nu se extinde la fondul forestier de dincolo de șosea..
14.43 Garda de intervenție Ianca și pompierii Punctului de lucru din Măxineni, fiecare cu câte o ASAS, s-au alăturat colegilor lor care se luptă de câteva ore cu flăcările.
15.23 Jandarmi din Postul aflat în Stațiunea
Balneoclimaterică Lacul Sărat, se află în zona stațiunii balneoclimaterice Lacul Sărat și a Pădurii Stejaru. Echipajele jandarmeriei Brăila au îndepărtat persoanele aflate în zona de risc și continuă alături de lucrătorii celorlalte instituții să supravegheze zona. Militarii recomandă cetățenilor sa evite circulația în acea zonă sau dacă se află deja acolo, să își ia toate măsurile de precauție și să încerce pe cât posibil să se îndepărteze. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să solicite sprijinul echipelor din teren dacă se află într-o zonă sau într-o situație în care nu se pot descurca singuri, prin apel la numărul unic de urgență 112.
15.38 45 de militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu intervin, alături de pompieri, cu o autospecială cu apă și spumă și uneltele genistice necesare.
19.47 Se intervine pentru lichidarea unor focare care se manifestă la buturugi uscate. Au rămas la fața locului doar forțele ISU Brăila. Celelalte forțe s-au retras în baze. Pe timpul nopții vor rămâne la fața locului pentru monitorizarea zonei 3 ASAS, 2 de la ISU Brăila și 1 de la Bg. 10 Geniu..