Proiectul ”Brăila turistică”, parte din programul ”Brăila altfel” al lui Florin Cîrligea, candidatul AUR la Primăria Brăila, îi are în vedere și pe locuitorii clădirilor insalubre de pe strada Anghel Saligny
În cadrul unei conferințe de presă, Florin Cîrligea, candidatul AUR la Primăria Brăila, a atins un punct nevralgic legat de starea deplorabilă a locuințelor de pe strada Anghel Saligny, unde își duc traiul, ca vai de lume, zeci de brăileni foarte săraci. Proiectul ”Brăila turistică”, parte din programul său de primar, ”Brăila altfel”, are în vedere, printre altele, schimbarea acestei stări de lucruri:
”Brăila turistică nu înseamnă numai acea dană turistică și marina. Avem un kilometru și ceva de Dunăre unde sunt amplasate câteva pontoane și vreo 80-100 de metri unde sunt înghesuite toate bărcile locuitorilor din Brăila. Pentru a opri aceste nave de croazieră, ar trebui să le oferim și ce să viziteze. În afară de insulele de jur-împrejurul Brăilei care efectiv sunt ca o deltă în miniatură, reabilitarea străzii Mihai Eminescu și aducerea la viață a acestei străzi pietonale este absolut necesară. În același timp, mizeria care există pe strada Anghel Saligny e ceva așa, de nedescris. Există un bloc social al primăriei care e în stare … deplorabilă este puțin spus! Oamenii aceia trăiesc într-o mizerie cruntă, se apropie cu succes de vestitele ghetouri de la kilometrul 10. Acum, administrația Brăila a scăpat de ele; le-a pasat la Chiscani că e mai bine acolo, ca să nu le mai stea în cârcă. Trebuie reabilitate acele blocuri sociale. Nu se poate locui în acea mizerie. Oricum, dacă se locuiește cum se locuiește, impactul vizual și turistic e … Vă dați seama, dacă se plimbă omul pe acolo, vede canapelele în mijlocul drumului, mai prăjesc și câte un purcel, mai facem și câte un cățel pe acolo, toate cele sunt pe partea aceea. Este inacceptabil acest lucru”, este de părere Florin Cîrligea.
În programul ”Brăila altfel”, pe lângă ”Brăila turistică”, omul de afaceri mai are incluse și alte proiecte pe care le vrea puse în practică, în regim prioritar, dacă va fi ales primar al Brăilei:
- transformarea Bd. Dorobanților într-o arteră rapidă de circulație prin construirea unor pasaje supraterane pentru pietoni peste principalele intersecții (Școlilor, 1 Decembrie 1918, G-ral Eremia Grigorescu și strada Galați);
- o ”centură de nord” a orașului, pentru ansamblurile rutiere de mărfuri care, în acest fel, nu vor mai circula pe străzile din municipiu;
- locuințe sociale decente pentru brăilenii cu venituri modeste.
Totodată, candidatul AUR la Primăria Brăila, este convins că ”flagelul drogurilor” trebuie stopat inclusiv cu implicarea mai activă a primului edil al municipiului:
”În legătură cu flagelul drogurilor, ne vom implica foarte mult. Știm că nu putem noi, ca primărie, nu poți face direct, dar poți face o asociere între primărie, Inspectoratul Județean de Poliție și Protecția Copilului, pentru a diminua acest flagel al drogurilor care, din păcate, s-a extins foarte mult în Brăila. Inclusiv un centru de dezintoxicare. Nu avem așa ceva. Nu există la nivel național, decât la câteva spitale, cele mai multe sunt în penitenciare. Iar în mediul privat este exorbitant acest tratament”.