Brăileanul depistat fără carnet la volan, băut, cu un Drugtest pozitiv la cocaină și cu mașina doldora de bani, bijuterii și două arme albe, este liber ”ca pasărea cerului”, tocmai pentru că nimeni nu se grăbește să-i lămurească situația juridică!
Acum, la mai bine de 48 de ore după ce Mădălin Alexandru Costin (38 de ani) a fost depistat în trafic sub influența băuturilor alcoolice și cu un Drugtest pozitiv la cocaină, ”la pachet” cu faptul că în autoturismul său au fost descoperite, la percheziție, 4 kilograme de bijuterii din aur, 400.000 de euro și două albe, a ieșit la iveală o situație paradoxală: deși, în primă fază, părea că toată poliția brăileană de-abia așteaptă să lămurească acest caz, potrivit unor surse judiciare, nici până la această oră, IPJ Brăila nu a plătit pentru analizele toxicologice de sânge și urină, recoltate de la Mădălin Costin, în seara zilei de 21 februarie a.c., puțin după ora 19.00.
Cum este posibil așa ceva, poate vă întrebați! Aceeași întrebare ne-o punem și noi, iar răspunsurile dau (toate!) ”cu virgulă”. Mai întâi, Mădălin Costin este ținut o noapte întreagă la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice, fără să se vorbească o clipă despre o reținere, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii de la Economic au numărat banii, în acea noapte, apoi au verificat bijuteriile, pentru ca, a doua zi, să depună aurul la BNR – Sucursala Brăila. Ni s-a comunicat neoficial că Mădălin Costin este cercetat pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, spălare de bani, portul fără drept de arme albe. Pe surse am mai aflat că tânărul acționar de la Hercules a fost internat de cel puțin două ori în clinici din străinătate, pentru dependențele sale și că a recidivat de fiecare dată.
Revenind la situația de față, probele de sânge și urină recoltate în acea seară de la Costin Mădălin, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, dar și pentru certificarea eventualului consum de droguri, au fost trimise la Laboratorul de toxicologie a Serviciului de medicină legală, instituție din cadrul Spitalului Județean Vrancea. De trimis s-au trimis, dar de plătit, ba! Prin urmare, brăileanul nu poate fi pus sub acuzare și nu pot fi luate nici alte măsuri asigurătorii în cazul său. Și cum chiar polițiștii ”de rând” dau resemnați din umeri și vorbesc despre cum sunt unii mai egali decât alții, în fața legii, ne gândim că milionarul în euro, prins la strâmtoare, are acel noroc chior, pe care doar omul cu dare de mână și-l poate face!
Una peste alta, tot neoficial (e tema zilei pentru IPJ Brăila!), ni s-a transmis: ”Facem tot ce ne permite legea pentru a soluționa acest dosar și nu se încearcă tergiversarea cercetărilor”. Atunci cum rămâne cu (ne)plata analizelor?!