Laurențiu Prioteasa nu va sta după gratii, dar va fi obligat la ”reintegrare socială” și muncă în folosul comunității, la bibliotecă!
Astăzi, Tribunalul Brăila s-a pronunțat în dosarul penal în care polițistul Prioteasa Ștefan Laurențiu a fost inculpat vreme de doi ani. Instanța a hotărât condamnarea acestuia la 2 ani închisoare cu suspendare, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în formă continuată (3 acte materiale), faptă săvârșită la datele de 14.09.2021, 05.10.2021 ?i 26.10.2021 și pentru comiterea infracțiunii de compromiterea intereselor justiției, faptă săvârșită la data de 05.10.2021.
Pe durata termenului de supraveghere Prioteasa trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Brăila, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. În baza art. 93 alin. (2) Cod penal impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de probațiune Brăila sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” din Brăila sau la Consiliul Local Municipal Brăila – Serviciul de utilitate publică, administrare și gospodărire locală Brăila (instituții stabilite alternativ de instanța de judecată după consultarea Bazei instituțiilor din comunitate de pe site-ul Ministerului Justiției) pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciul de probațiune Brăila.
Ștefan Laurențiu Prioteasa, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 2021, fiind acuzat că a oferit unei persoane informații nedestinate publicității referitoare la controalele ce vizau două societăți comerciale, administrate de acea persoană.
Sentința de astăzi a Tribunalului Brăila nu este definitivă.