Comisarul Liviu Gagu de la IPJ Brăila a primit, dis de dimineață, ”vizita” procurorilor DNA și a foștilor colegi de la DGA. Vedeți răspunsul DNA, cu privire la acest caz
Șoc, în această dimineață, în poliția brăileană! Comisarul șef Liviu Gheorghe Gagu – șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor nu a venit la serviciu. Nimeni nu a reușit să-l contacteze timp de mai multe ore și când s-a aflat care este motivul absenței, toată lumea a înmărmurit: în zorii zilei, la domiciliul comisarului Gagu a apărut ”desantul” format din procurori DNA și ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.
Motivul ”vizitei” rămâne un mister, mai ales că despre Liviu Gagu toată lumea vorbește ca despre unul dintre ”incoruptibilii” din poliția brăileană. Vreme de mai mulți ani a fost mâna dreaptă a cms. Silviu Jîrlăianu, șeful Biroului Anticorupție din cadrul IPJ Brăila. Începând cu anul 2008, cms. Gagu a câștigat prin concurs funcția de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor, post pe care îl ocupă și în prezent.
Privitor la acest subiect, am solicitat informații de la biroul de presă al DNA, iar răspunsul primit nu face decât să adâncească misterul acestei situații:
”La solicitarea dvs. din data de 27 octombrie 2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită următoarele:
În acest moment, persoana la care faceți referire în cererea dvs. nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar penal, aflat în lucru pe rolul DNA – Serviciul teritorial Galați”.
Știm foarte bine că cercetarea penală se poate face și ”in rem” (cu privire la faptă), iar într-un dosar penal o persoană poate avea și calitatea de intimat (pârât), parte vătămată sau martor. Prin urmare, răspunsul procurorilor nu exclude decât o parte din variantele de lucru.
Comisarul Gagu a mai lucrat, în cadrul poliției brăilene, la Serviciul Economic și la Cercetări Penale. Conform ultimei declarații de avere, din anul 2021, acesta deține în coproprietate un apartament, o casă de locuit și un alt imobil, achiziționate în perioada 2000 – 2018. De asemenea, apar, în aceeași declarație, două împrumuturi bancare, la Banca Românească și Banca Transilvania, în valoare totală de 303.000 lei, scadente în 2025, respectiv, 2031.