Este o adevărată junglă în sistemul de alimentație publică și un total dispreț pentru sănătatea consumatorilor!
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat, în data de 16.01.2024, o acțiune de control la Restaurant La Trei Rândunici SRL, din Brăila. În urma neregulilor constatate, comisarii brăileni au aplicat următoarele sancțiuni:



- 2 amenzi contravenționale în valoare de 6.000 lei;
- 1 avertisment;
- oprirea definitivă de la utilizare în fabricarea diferitelor sortimente de preparate culinare a circa 40 kg materii prime nesigure, cu dată limită; de consum depășită, cu stare termică schimbată;
- distrugerea produselor nesigure pentru consum uman
- oprirea temporară a fabricației până la remedierea deficiențelor constatate si intrarea in legalitate a operatorului economic;
- oprirea temporară la livrare, în sistem catering, a diferitelor preparate culinare până la remedierea deficiențelor constatate.
Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control menționăm: - condiții igienico-sanitare precare: tavan cu infiltrații în blocul alimentar în zona plitei de gătit, pete și var exfoliat, pardoseala neigienizată;
- folosirea unor utilaje neigienizate, pătate si cu zone de rugină;
- utilizarea unor tăvi folosite pentru coacerea produselor finite insuficient igienizate;
- depozitarea direct pe paviment a ambalajelor (caserole) ce urmau a fi utilizate la livrarea comenzilor;
- schimbarea stării termice a diferitelor materii prime perisabile, respectiv din produs refrigerat în produs congelat;
- lipsa monitorizării parametrilor de microclimat pentru materiile prime uscate si materiile prime refrigerate si a schimbului de ulei în friteuze;
- folosirea unor agregate frigorifice cu chedere deteriorate si depuneri de praf;
- lipsa informațiilor privind ingredientele cu potențial alergen și a valorilor nutriționale pentru produsele livrate consumatorilor.